søndag 27. november 2011

Så tenner vi det første lys....

Første søndag i advent... Tiden flyr! Nå går vi virkelig inn i førjulstida :-) I år klarte jeg endelig å knø meg til å lage min egen adventsstake. En tur på Kremmerhuset og Nille, så var den i boks!

Fat, kongler og tall fra Kremmerhuset og lys og hjerter fra Nille.



Jeg sa at aldri skulle det kommer rein inn hos meg. Veeel, denne er da veldig dekorativ :-) for ordens skyld, så kommer det aldri gevirer i tre opp på noen som helst vegg her i min lille villa!           

tirsdag 22. november 2011

Årets julegaveønsker fra fru Torgersen

Jeg vet at jeg ikke kan forvente meg all verdens av julegaver i år. Mannen
 og jeg har nemlig kjøpt ny tv i julegave til hverandre i år (som vi går og venter fryktelig på!!) Men det er vel lov til å ønsker er det ikke det da? ;-)


En stilig kaffekanne

Bergans dunjakke (*kremt*)

Dolce gusto kaffemaskin. Drømmer om café latté, kaffe mocca etc.

Hjertesokker

Hylle fra Kremmerhuset

Også fra Kremmerhuset

Universal fjernkontroll.

Jeg vet vi fikk en kaffemaskin i fjor som vi ikke bruker, men den kunne bare lage "vanlig" kaffe, og jeg kunne tenkt meg en som kunne lage litt forskjellige sorter :-)

 Halve gleden med gaver er jo å ønske seg :-) I dag har formiddagen blitt brukt til oppgaveskriving og innpakking av kalendergaver. I morgen har lillesøster bursdag, så da må vel storesøster bake en kake;-)

Vil også benytte anledningen til å gratulere min skjønne, snille Marit med dagen! Du blir bare yngre og yngre for hvert år du <3

ha en fin dag!


















søndag 20. november 2011

Hva er søndagskos for deg?

For meg det kan summeres opp i disse tre bildene.

Levende lys

Tyvstart på kongerøkelse

Barnekos
Nå er oppgaven i PEL levert, kalkunen står i ovnen, Kurt Nilsen og KORK går over høytalerne og dagens husarbeid er unnagjort. Noen dager skulle man bare kunne brent på netthinnen. 

Eller lurer jeg på en ting... Er det noen som har gode tips til sider hvor man kan få litt juleinspo? Jeg klarer nemlig ikke å vente helt til julenummerene av interiørmagasinene kommer i butikken.....

-Klemmer fra Trine-

lørdag 19. november 2011

Walkin in a winter wonderland

For en herlig dag! Ungene sov til kl 09.00, tro det den som kan :-) Det var deilig! Og ekstra deilig siden det var min stå-opp-dag.... Desto bedre ble dagen da vi så ut vinduet. For et vær! Skikkelig julekortmotiv. Bare synd det meldes regn hele neste uke :( Men vi nyyyyyter det så lenge det varer.

Ser meg aldri lei på den herlige utsikten fra stuevinduene.


Lker meg litt med manuell fokus :-)
 Nå er storebror hos bestemor, og Helle sover i vogna si. Jeg har fått jobbet litt mer med oppgaven min, men mannen har tatt skolesekken min med seg i bilen på jobb, så jeg får ta meg en ufrivillig pause resten av dagen ;-) Har ikke så mye igjen, så en times tid i morgen, så er den i boks! GUD jeg gleder meg til 9. desember og eksamen er over. Da er det juleferie til 3. januar! :-D

Ha en fin dag
-Klemmer fra Trine-

fredag 18. november 2011

God kveld i alle stuer der ute :-)

Her i min lille villa nyter vi stillheten og freden. Det har vært nok en hektisk uke, og hva er vel bedre da enn å lene seg tilbake i godstolen med gullrekka og et glass baileys?



I morgen skal mannen jobbe heeeele dagen, så da skal jeg og de små kose oss hjemme. Cars 2 er kommet i hus, så jeg regner med at storebror blir sittende klistret forran tv'en. Kanskje får mor jobbet litt med oppgave som skal leveres søndag. Men dere.......
Husker dere lampa jeg så inderlig ønska meg, men som var fryktelig dyr? Veeeeeel, den kom på tilbud, og da kom den jammen meg inn i min lille villa også ;-) Takket være snille mennesker (som jeg faktisk ikkje kjente engang) så kom den haikende i en bil fra Harstad i ettermiddag.

Den er bare rålekker! Og SÅ mye større enn jeg trodde :-)
Ellers gikk PH partyet kjempefint. Damene var flinke å handle, noe som igjen går til min fordel. Flotte vertinnegaver fikk jeg :-) Gleder meg enormt til alt kommer!

Håper dere har hatt en fin uke, og at helgen blir minst like fin <3
-Klemmer fra Trine-


mandag 14. november 2011

En farfar i livet...

... Skulle alle ha, synger Odd Nordstoga på den nye plata si.


Denne låta ga meg virkelig en stor klump i magen og et aldri så lite hjertesukk. Jeg hadde virkelig en fantastisk farfar. Jeg har vokst opp med Far i nabohuset, og fikk være med på mye sammen med han.


 Far var en mester på grøt! Hver kveld ringte jeg opp (vi hadde lokal gratislinje mellom husene) og lurte på hva de hadde til kvelds. Far skjønte at jeg fisket etter grøt eller kleppmelk, og han hadde ikke hjerte til å skuffe meg, så grøt ble det ;-) Det var så ekstremt en stund at Far måtte spørre pappa om jenta ikke fikk mat hjemme!

En av mange ting vi hadde til felles, det var havet. Når jeg og Far dro ut på havet for å dra sei, da var lille Trinemor i sitt rette element :-) Disse turene var våre, da det var bare vi to på stille hav.
"En farfar i kjeldress skulle alle ha, som luktar av olje og sjø." Der har du min Far ;-) Han elsket alt som hadde å gjøre med reparering, og brukte store deler av dagen i garasjen sin. Som gammel bilmekaniker så var det vel naturlig at han fortsatte med det etter han gikk av. Når han ikke brukte dressen i garasjen, brukte han den til å fiske og sløye fisk :-)

Far var en herlig mann! Snill og god tvers igjennom. Vi var så heldige alle sammen! Han kunne til tider være ganske så sta og gammeldags, men det var en del av den han var.

Det er nesten som jeg hører de små skrittene mine idet jeg springer opp og ned mellom oss og Far. Barndomsminner jeg aldri vil glemme.


Jeg pleide å si at vi var bestevenner, og på mange måter var vi nok det. Vi gjorde alt sammen. Det var blant annet han som lærte meg å strikke! Så nå skjønner dere hvorfor jeg er så elendig å strikke ;-)

Nå er det snart tre år siden han forlot oss. Det er rart og tenke på, for det virker som et helt liv siden. Vi har tatt i bruk huset hans og gjort det til vårt. Men av og til ser jeg kroken hvor telefonen stod, eller kjøkkenbordet som sto under vinduet. Det minner meg om han, og hans tid i huset. Gode tider!

Jeg skal fortelle ungene om min gode farfar. Fortelle fine og morsomme historier. Fortelle om da far falt i havet. Fortelle om alle rundene vi spilte mil (brettspill). Fortelle om traktorturene våre oppi marka. Fortelle om hvor god han var da han ble oldefar til Casper. Sånn at de vet om at han har vært her. Sånn at de vet at han har satt dype spor.

 Min gode, snille Far. Jeg savner deg, men koser meg med minnene om deg <3

søndag 13. november 2011

Vi har hatt en kjempefin helg sammen med familien til mannen. Ungene (og vi) har kost seg hos farmor og farfar :-) Det ble en liten handlerunde på fru Torgersen, men denne gangen klarte jeg å holde meg i skinnet, så det ble ikke så mange kjøpene, men litt til juleforberedelsene. Jeg må nemlig spare penger, jeg skal jo tross alt holde Perfect Home party førstkommende onsdag :-D

Røde roser til far i huset :-) I tillegg fikk han seg ny kortmappe. Ville vel blitt litt skuffet om han bare fikk en kvast ;-)




Hellemor fikk seg gyngestol. Kjøpt på Kremmerhuset


Nå ser jeg fram til en rolig uke, med litt jobbing på skolen, og to forelsninger. Det jeg gleder meg litt mindre til er tannlegebesøk på tirsdag. ROTFYLLING!!! Men shit au, det skal bli deilig å bli kvitt den vonde tanna. Begynner å bli lei av å tygge bare på èn side nå....

Nå venter film og pizza. Bad Teacher skal sees. Noen som har sett den?
Har du forresten vært inne på facebook-siden til min lille villa og trykt "lik" ? :-) Hvis ikke, trykk HER

Ha en fin kveld!
-Klemmer fra Trine-

fredag 11. november 2011

Lik min lille villa på Facebook

Nå kan dere følge min lille villa på facebook.

Trykk HER, og det vil føre deg rett til facebook siden. Trykk liker så får du siste nytt fra min lille villa.


God helg til alle fine lesere der ute :-)
-Klemmer fra Trine-

torsdag 10. november 2011

Gangen

I det forrige huset vi bodde i var gangen liten. Du kom nesten rett inn i stuen. Her vi bor nå har vi en stor og romslig gang. Sånn som jeg ser det så får man aldri for mye yttergang :-) Der skal det være plass til barnevogner, x antall par sko, store vinterklær etc. Her et lite innsyn i vår gang.



Skapet oppe på veggen valgte vi å beholde da vi pusset opp. Rett og slett fordi veggen og taket ville blitt fryktelig stygt dersom vi hadde revt det ned. Kjekt å ha en plass å gjemme unna ting og tang :-)

Hyggelig veggord som møter oss med det samme vi kommer inn ytterdøra :-)

Bildet over kommoden er kjøpt på loppis.


Nå er jeg endelig ferdig med maratonukene mine med jobbingm, og nå venter tre fridager sammen med to skjønne englebarn (ikke alltid vel og merke;-) To uker i praksis har gitt meg enda mer erfaring innenfor læreryrke og jeg er, om mulig, enda mer sikker på at det er lærer jeg ønsker å bli! Flotte ungdommer og herlige kollegaer. Stort mer kan man ikke ønske seg :-)

Nå skal vi suse opp til tante og onkel på ettermiddagsbesøk. Mannen har vært i Narvik i begravelse i dag, så vi venter han hjem iløpet av kvelden.

Ha en fortsatt innholdsrik torsdag!
-Klemmer fra Trine-

søndag 6. november 2011

Travle tider...

Det går i ett kjør for tiden. Nå har jeg unnagjort en uke praksis og har en uke igjen. Det er kjempegøy! Selv om jeg har undevist mye før, er det noe med å få veiledning fra en erfaren lærer og få sett hvordan andre gjør ting. Kjempefine elever er det også :-) Men man blir jo ikke akkurat rik av praksis, og nå er vi inne i opptjeningsperioden til desemberlønn. Og alle vet jo hvilke utgifter som kommer i desember... JUL! Herregud så mye penger det går med i julestria... Så da må fru Torgersen jobbe kveldsvakter for å få tjent opp en slant. Det er tungt å gå på jobb fra 08.00 - 22.00, men det er bare for en liten periode, så det skal nok gå bra :-) Neste helg skal jeg ha langhelg! Skolen er stengt på fredag, så da reiser vi på en liten besøkstur til Narvik!

Eller har det skjedd noen småting i min lille villa siden sist. Mannen overrasket meg på fredag. Da jeg kom hjem fra jobb hadde han faktisk malt kjøkkenet! Vi har (eller jeg har) snakket om å male det en stund. Den mørke fargen stjeler fryktelig mye lys nå i mørketida, så vi ble enige om noe litt lysere. Det er ganske mye arbeid å male slike MDF plater, så stua får vente til våren.

Ganske så fornøyd med resultatet. Ikke så lett å se på disse små bildene..

 Og ikke nok med det, men han hadde kjøpt blomster til sin snille kone også ;-)
Riktig nok hadde jeg, kvelden før, påpekt at han ALDRI kom hjem med blomster til meg....






Nå skal en rolig formiddag nytes i hjemmet.  Laks står på menyen, før det bærer avgårde på kveldsvakt igjen.. Jeg begynner å bli en racer på kveldsvakter ;-)

Ha en fortsatt herlig søndag alle fininger der ute!
-Klemmer fra Trine-