onsdag 28. desember 2011

Nordnorsk julesalme

Her er min lille opptreden fra julaften i kirken. En herlig følelse å synge en så fantasisk fin låt :-)

mandag 26. desember 2011

Gutterom

Vi  har blitt enige om at romdeling mellom ei tøtte på 1 år og en gutt på 3, ikke funker optimalt akkurat. De kan blant annet ikke legge seg på samme tidspunkt, og den ene vekker som regel den andre om morgenen. Derfor skal storebror nå få ta over gjesterommet. Han begynner å bli såpass stor nå at han kan leke mer på rommet sitt. (I tillegg bugner stua over av leker nå)

Men jeg har så lyst å gjøre det litt lunt og koselig for han. Satt og kikket inne på Ikea sine sider og kom over mange fine ting til inspirasjon :-)

Lekekjøkken står høyt på ønskelista :-)

Hemnes dagseng! Det fine med denne er at du kan slå den opp til dobbeltseng, eller bruke bunnen til oppbevaring.

Bokhylle. Storebror har uante mengder med bøker som flyter rundt overalt.

Lekebord

Stoler for å ha rundt bordet.

Og sist men ikke minst, OPPBEVARING! Med så mye småleker og dill og dall, hadde det vært kjekt med en slit en. Du får kjøpt bokser og som tres på skinner inni.
Nå er det bare å håpe vi finner i vikinglotto snart, så storebror kan få et koselig og fint rom ;-)

fredag 23. desember 2011

God Jul !

Titter bare innom for å ønske alle lesere av min lille villa en riktig fin og fredfull jul! Ta godt vare på hverandre :-)

Rundt dette bordet håper vi å få mye besøk i julen :-)



Gode juleklemmer fra Trine.

Dagen før dagen

Ja så var det blitt lillejulaften.. Denne adventstiden har flydd avgårde! I dag koser vi oss bare hjemme. Bare litt gulvvask igjen så er vi klar for jula :-) I dag har jeg og storebror pyntet treet, mens lillesøster lå ute i vogna og sov.


Planen var å kjøpe kunstig juletre i år, men vi slo det fra oss. Er litt glad for det nå, for det er noe eget med disse ekte grantrærne :-)
Søte hjerter pryder treet i år.
Når lillesøster våkner går turen innover til sentrum for noen småærend. I kveld  blir det tv-titting, spekemat, godis, rødvin og bare KOS! 
Ja det glemte jeg nesten, jeg fikk jo disse enorme lysestakene mine her om dagen. De var fiiiine :-)

Glassene ser litt rare ut her, men de er i virkeligheten ganske glatte.
Håper dere får en fin lillejulaften, og at dere koser dere i denne korte stunden før julaften ;-)

-Klemmer fra Trine-

onsdag 21. desember 2011

Tips til deg som ønsker å pynte opp vitrineskapet til jul

Jeg gjorde noe så enkelt som å ta kniven med meg ut i hagen, kuttet noen einer, fant fram et par nisser og kjøpte et par englevinger. Og VIPS, så var vitrineskapet blitt flott til jul :-)


Hvis du klikker på bildet, blir det større :-)


Vingene er kjøpt på kremmerhuset
 I dag har jeg brukt dagen på å skrubbe bad, banke matter, vaske stua og en del andre småting. Nå gjenstår bare 2. etasje og litt gulvvask så er vi i min lille villa klar til jul ! Og om en liten stund kommer lysestakene som jeg har ventet en måned på!!!! Bilde kommer....

Har dere mye igjen som må gjøres til jul?

mandag 19. desember 2011

For ett år siden...







 

For ett år siden hadde vi to små.. Vi hadde to bleieunger, smokker i hver en krok i huset. Vi hadde en liten frøken som lå på gulvet og plagdes med å komme seg fremover. Vi hadde en liten gutt som ikke fikk til alle de vanskelige ordene. Vi hadde spedbarnsgråt.....
I år har vi enda to små, som er blitt litt større. Men vi har bare én bleieunge. Vi har ingen smokker i en eneste krok. Vi har en større frøken som stabber rundt på to små bein. Vi har en stor gutt som får til alle de vanskelige ordene. Spedbarnsgråten er byttet ut med rop og hyl. 

Det er utrolig å se hvordan ting forandrer seg på ett år. Tiden går fort i barneårene, og utviklingen er enorm! I år blir det nok adskillig mer liv og røre rundt julen, med en gutt som er aktiv, høyt og lavt dagen lang og med en jente som syntes alt rundt henne er spennende og alt skal utforskes. Men vi elsker det!

søndag 18. desember 2011

Rødt i mitt hus

I fjor hadde jeg omtrent "stygga" på rødt i desember. I år ELSKER jeg det :)
Her er en liiiten smakebit.




Nye juleputer fra KID
En liten en som også ville bli avbildet :-)
I skrivende stund er Norge akkurat blitt verdensmester i Håndball, HURRA!! Ingen desember uten norsk gull ;-)
I morgen har fru Torgersen aftenvakt, så da skal formiddagen brukes på diverse juleforberedelser. Er ENDELIG i mål med alle julegaver. Mange som får fine ting under treet i år kan jeg bare si ;)

Håper dere har hatt en fin helg. Det har vi! Masse familietid, shopping, bowling, kino og god mat. Hva mer kan man ønske seg? Litt snø kanskje... Men skal vi tro metereologene, så kommer det litt før jul.

-Klemmer fra Trine-

onsdag 14. desember 2011

Julen 2011

Vi fortsetter vår nye tradisjon i familien Torgersen, så her kommer årets julebrev. Vi har lagt bak oss et spennende og innholdsrikt år.
Julen 2010 ble en herlig høytid med masse familiekos og rolige dager. Helle fikk sin første tann på selveste julaften! Da juleferien var over kunne jeg og lillemor fortsette å kose oss hjemme i permisjon, mens storebror hadde det gøy i barnehagen. Våren kom, og vårt foreløpig siste storprosjekt ute startet: maling av huset! Det ble en lang jobb, men du verden så flott det ble da huset sto ferdig! Vi var heldige med været tidlig på sommeren, så verandaen ble flittig brukt.

Sommerferien kom og vi hadde egentlig ikke tenkt oss på ferie. Ny sofa og maling av hus var først på prioriteringslista. Men dere kjenner oss, vi er noen utålmodige sjeler, så vi bestemte oss for å hoppe i det: Åtte dager på reisefot med fly. Turen gikk først til  Pål, Line og Julie i Trondheim. Etter noen dager satte vi snuten til Oslo og Grethe med familie. Herlige dager med mye god familie. Det var godt å komme bort fra ei alvorstynget lita bygd. 22. juli mistet vi en av våre flotteste ungdommer i tragedien på Utøya. Det preget oss naturligvis og vi tenker enda på Simon daglig. En ting er i allefall sikkert: man skal være takknemlig for hver dag man får med dem en er glad i.


22. august satt fru Torgersen på flybussen til Evenes med en stor klump i magen. Jeg skulle bli student (omsider)!! Målet var Høgskolen i Telemark, avdeling Notodden. Jeg var klar til å gi opp mange ganger før jeg var kommet fram. Men jeg ble positivt overrasket. Kjempefine medstudenter og et bra opplegg, Så jeg er sikker i min sak; lærer skal jeg bli! Det er lange dager, med jobb, studier, små barn, hus og hjem. Men jeg koser meg med alle mine oppgaver og nyter livet!




Casper er blitt 3 ½ år og forbløffer oss stadig vekk. Han er en god og snill gutt tvers gjennom. Han viser omsorg for de rundt seg, spesielt lillesøster! Mange venner har han, og han er også begynt på turning i idrettshallen. Der er han selvsagt et naturtalent. I det siste har han oppdaget gleden med høflighet.  Mamma: Casper kan du leke litt med hoHelle? Casper: Ja klart eg kan mamma! Han har også funnet ut at han eeeeelsker veldig mange ting :)



Helle er blitt 16 måneder og er en kruttønne uten sidestykke. Hun har virkelig utviklet sine egne meninger den lille frøkenen vår. Men blid som en sol og uttrykker masse glede for de rundt seg. Det er ikke til å stikke under en stol at hun liker å plage storebror, til hans store frustrasjon. Hun nyter livet og stresser ikke med noe. Derfor er hun enda av den oppfatning at det enkleste er å krype. Hun KAN gå, men som regel fortere å krype :) Som de sier i sangen ”orker ikke, gidder ikke…”Vi regner med at 14 dager juleferie kommer til å gjøre susen, så vi satser på at hun kommer gående til barnehagen på nyåret ;)

Eirik jobber enda hos Sport1. De har akkurat vært på flyttefot og 1. desember åpnet de av Nord-Norges største Sport1 butikker. En perle i sentrum! I tillegg tar han noen ekstravakter hos Miljøtjenesten (enslige mindreårige flyktninger) Nå har han og en kamerat funnet ut at vektløfting, DET er tingen, så nå pumpes det jern for alle penga!
Selv bruker jeg mesteparten av fritiden på studier og selvfølgelig interiør. Eirik stakkar, han skjønner ikke hva vi skal med alle disse lysestakene og lampene. Han ser ikke nytten i det... Kan dere skjønne det???  
  

Her inne på vår lille "hjemmeside" kan dere fortsette å lese om stort og smått som skjer hos oss. 
 
Dette året har brakt oss mange nye venner, noe vi er veldig glad for! Noe av det fineste i livet er å ha gode mennesker rundt seg, og det har vi i massevis ! Det er alltid noen som har kaffen klar til oss hvis vi bestemmer oss for å ta en liten ”rekar-tur” en ettermiddag.

Denne julen skal vi senke skuldrene etter en travel høst, og bare kose oss sammen med familie og gode venner. Vi er jo som mange sikkert vet, glad i selskap, så alle er herved invitert inn på besøk til vår lille villa når julen kommer! 

Håper alle våre nære og fjerne har det godt, og vi ønsker dere en fredelig jul og et godt nyttår.

Store juleklemmer fra
 Eirik, Trine, Casper og Helle

lørdag 10. desember 2011

julegleden har kommet

Eksamen i går gikk så som så.. Jeg var i elendig form og måtte avslutte en stund før tidsfristen gikk ut. Men jeg tror jeg skal klare å stå. Håper iallfall det!! Men NÅ er det juleferie. Vel ikke riiiiktig. Regner med jeg får jobbet litt før jul, men no more reading :-) Sykehjemmet er virkelig en fin arbeidsplass, spesielt nå i disse førjulstider.

Jeg er vel ikke prototypen på en interiørblogger. Hvis jeg var det skulle hjemmet vårt vært pyntet ferdig til jul allerede. Nei når det kommer til jul er jeg nok hakket mer nostalgisk enn trendy. Juletreet pynter vi på lillejulaften, en lang tradisjon som både jeg og mannen har med oss fra våre barndomshjem. Ungene får selvfølgelig være med på pyntingen :) I fjor var jeg veldig på denne hvite julen. Tror det kom av at jeg akkurat hadde fått opp øynene for det hvite. Men nå har vi levd med det i over ett år, og det er faktisk deilig å få inn litt farger i hjemmet. Så i år bli det pyntet i sølv, hvitt og rødt ! Selv om jeg ikke har pynta,  har jeg jo gjort det litt julekoselig :)

Røde nelliker skaper god førjulsstemning

Jeg er ikke av typen som orker å bytte gardiner til jul. Jeg er så fornøyd med de gardinene jeg har, så jeg kjøpte røde bånd, og jammen ble det ikke litt julesvong over dem ;-)
I dag er formen stigende og det kunne ikke passet bedre for vi har full timeplan i dag. I kveld er det julebord i ekte Sport1 ånd, med hyttetur, badestamp, og ikke minst Ronny og Kjell Ivars NYDELIGE julemat! Gommene mine lengter.... Har bakt kake til dessert. Min første i sorten, så det blir spennende. 

Litt senere i dag skal vi inn til Sjøvegan. Lillegutt skal nemlig opptre på sin aller første turnoppvisning. Er vel en stor fare for at mor må felle noen krokodilletårer <3 

Håper dere får en fin helg. Ta vare på denne herlige  førjulstiden, og ikke gled dere for mye til jul ;-) Da går denne ventetiden så altfor fort! 

P.S. Denne sangen gir iallfall MEG god julestemning. Trykk på bildet for å høre.

onsdag 7. desember 2011

Måtte helgen komme

Fort som fy! Er så lei av å gå å vente på fredag. Jeg burde nok lest mye mer enn jeg har gjort, men i og med at det er åpen-bok-eksamen, så klarer jeg ikke å skjerpe meg heeeelt! Jeg har iallfall orientert meg om hvor ting står i bøkene, og lest de viktiste kapittelene. Så får jeg ta meg selv i nakken i dag og i morgen. Fredag ettermiddag skal jeg senke skuldrene og begynne å konsentrere meg om JUL <3



Det er så fint utenfor min lille villa i dag. Kaldt og klarvær, med en smule snø på bakken. Bedre blir det ikke ;)

Bua vår i all sin juleprakt ;) Jeg pleier å spøke med at det ser ut som noen bor der. Veeel, det eneste som bor der er i såfall rot... Det burde jeg kanskje ikke ha sagt så høyt...
 Formen er ikke helt på topp i dag, så jeg forholder meg på sofaen sammen med mine kjære kjære bøker......

Håper dere får en fin onsdag !

-Klemmer fra Trine-

mandag 5. desember 2011

Den tomme veggen...

... Har blitt fylt opp :-)
Ser noe skjevt ut, men det er nok en dårlig fotograf ;-) Synns dere ungene ligner på hverdandre? ;-)

Ser ut som Helle sitt bilde er blått, men det er lyset i blitzen som gjør det.
Mannen har endelig fått drømmen om ordentlige bakhøytalere oppfylt :-) Jeg skal innførmme at det er god lyd, selv om det ikke er spesielt estetisk..

Må jo ha litt kos når man leser til eksamen ;-)
I dag kommer varene fra Perfect home, så i ettermiddag blir det nok en aldri så liten bringerunde på 
fru Torgersen.. Gleder meg til å få opp mine ting!!

lørdag 3. desember 2011

Gamle tips, kan bli nye tips

Dere som fulgte den gamle bloggen min, husker kanskje fra desember i fjor at jeg kom med dette tipset. Det ble så godt mottatt av de som fikk, at jeg har bestemt meg for å gjenta suksessen....

Har du en venninne, en kollega, en tante eller hva det måtte være som du ønsker å gi en liten påskjønnelse i jula En flaske vin blir jo alle glad for, men ekstra glad blir de kanskje hvis du pakker den fint inn :-) 


Disse ga vi i julegave i fjor. Du trenger en fin vineske (fås kjøpt HER), bånd og et hjemmelaget kort (du kan selvfølgelig bruke et kjøpt et og)

I ettermiddag har vi hatt koselig besøk av familien Walle/Thomassen. Det ble servert pizza til middag og flykrasj til dessert :-) Nå venter sofaen og Hodejegerne resten av kvelden!

Håper dere har hatt en fin lørdag, i morgen er det 2. søndag i advent... ALLERDE!! 

-Klemmer fra Trine-

fredag 2. desember 2011

En innholdsrik uke

Denne uken har flydd avgårde. Det har vært jobb og skole om hverandre. Mannen har omtrent ikke vært hjemme for de har flyttet butikken (han jobber i Sport1). Det ble til slutt en helt fantastisk fin og ikke minst STOR butikk! :-) Tenkte jeg skulle summere opp uken vår i bilder...

Min første høgskoleeksamen nærmer seg... Eksamen i PEL neste fredag!

Vi har laget pepperkakehus

Vi har hatt koselig besøk av Ingeborg, Isak og Nikolai. Da ble det bakt pepperkaker :-)

Vi har montert opp ny tv. Årets julegave til huset. Jeg ELSKER disse tv'ene som henger klint til veggen, og det skadet jo ikke akkurat at den var hviiiit ;-) Nye høytalere er også kommet i hus.

I dag har jeg brukt halve formiddagen på info ang. eksamen. Resten av formiddagen ble brukt på helgevask og diverse huslige sysler. Stakkars plantene mine, jeg har visst forsømt dem denne uken. De var døde nesten alle mann! Så da måtte jeg jammen meg ut å handle litt friske blomster, og til min store lykke hadde de nå fått inn hvite, store julestjerner :-)

Røde nelliker

Nydelig! Ønsker meg flere :-)
 Nå skal resten av ettermiddagen og kvelden nytes med god mat og hygge. I morgen er dagvakt og søndag er det aftenvakt. Liker den ordningen for da føles det ut som jeg har litt helg i allefall. Neste uke skal fru Torgersen sitte pal hjemme hver dag og sprenglese! Adieu omverden.....

Håper dere får en fin helg, og så håper jeg at vi får litt snø igjen! Trasig med dette regnet. Det er fint med grønn plen, men helst ikke i desember.....

-Klemmer fra Trine-