mandag 14. november 2011

En farfar i livet...

... Skulle alle ha, synger Odd Nordstoga på den nye plata si.


Denne låta ga meg virkelig en stor klump i magen og et aldri så lite hjertesukk. Jeg hadde virkelig en fantastisk farfar. Jeg har vokst opp med Far i nabohuset, og fikk være med på mye sammen med han.


 Far var en mester på grøt! Hver kveld ringte jeg opp (vi hadde lokal gratislinje mellom husene) og lurte på hva de hadde til kvelds. Far skjønte at jeg fisket etter grøt eller kleppmelk, og han hadde ikke hjerte til å skuffe meg, så grøt ble det ;-) Det var så ekstremt en stund at Far måtte spørre pappa om jenta ikke fikk mat hjemme!

En av mange ting vi hadde til felles, det var havet. Når jeg og Far dro ut på havet for å dra sei, da var lille Trinemor i sitt rette element :-) Disse turene var våre, da det var bare vi to på stille hav.
"En farfar i kjeldress skulle alle ha, som luktar av olje og sjø." Der har du min Far ;-) Han elsket alt som hadde å gjøre med reparering, og brukte store deler av dagen i garasjen sin. Som gammel bilmekaniker så var det vel naturlig at han fortsatte med det etter han gikk av. Når han ikke brukte dressen i garasjen, brukte han den til å fiske og sløye fisk :-)

Far var en herlig mann! Snill og god tvers igjennom. Vi var så heldige alle sammen! Han kunne til tider være ganske så sta og gammeldags, men det var en del av den han var.

Det er nesten som jeg hører de små skrittene mine idet jeg springer opp og ned mellom oss og Far. Barndomsminner jeg aldri vil glemme.


Jeg pleide å si at vi var bestevenner, og på mange måter var vi nok det. Vi gjorde alt sammen. Det var blant annet han som lærte meg å strikke! Så nå skjønner dere hvorfor jeg er så elendig å strikke ;-)

Nå er det snart tre år siden han forlot oss. Det er rart og tenke på, for det virker som et helt liv siden. Vi har tatt i bruk huset hans og gjort det til vårt. Men av og til ser jeg kroken hvor telefonen stod, eller kjøkkenbordet som sto under vinduet. Det minner meg om han, og hans tid i huset. Gode tider!

Jeg skal fortelle ungene om min gode farfar. Fortelle fine og morsomme historier. Fortelle om da far falt i havet. Fortelle om alle rundene vi spilte mil (brettspill). Fortelle om traktorturene våre oppi marka. Fortelle om hvor god han var da han ble oldefar til Casper. Sånn at de vet om at han har vært her. Sånn at de vet at han har satt dype spor.

 Min gode, snille Far. Jeg savner deg, men koser meg med minnene om deg <3

2 kommentarer:

  1. Så koselig <3 Fikk litt klump i magen av å lese, men måtte smile litt samtidig :)

    SvarSlett
  2. Så fine minner som du deler med oss. Viktige minner som er flotte å ta med seg videre i livet og som du kan dele med ungene dine etter hvert som de vokser til. Heldige er alle de som vokser opp med besteforeldre i nærheta.
    Klæm fra Bodil

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar :)